Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'Backfire'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • General Forums
    • General Automotive Chat
    • New Member Introductions!
    • Members Rides
    • Car Photoshoots
    • Motorsports
    • Event Coverage
  • Classifieds
    • Latest Parts from our Sponsors
    • Cars for Sale
    • Bikes for Sale
    • Parts for Sale
    • Stuff for Sale
    • Wanted to Buy
  • Sponsors Forums
    • Sponsor Forums
  • Technical & Support
    • Fabrication & Customisation
    • Car Audio & Electrical
    • Nissan Silvia (nissansilvia.com)
    • Nissan Skyline (skyline-gt.com)
    • Nissan GTR (gtroc.com)
    • Nissan 350z (350tuned.com)
    • Toyota (ttuned.com)
    • Mazda (mazdatuned.com)
    • Subaru (subituned.com.au)
    • Mitsubishi (evotuned.com)
    • Honda (hondatuned.com)
    • Euro (eurotuned.com.au)
    • 4WD Chat
    • Bikes
  • Lifestyle
    • General Off Topic Discussions
    • Sports Forum
    • Holidays & Travelling
    • Fitness Diet Bodybuilding
    • Tech & Gadgets
    • Computer & Video Games
    • Movies, Video & TV
    • Music
    • Girls ONLY chat
    • Jokes & Fun Stuff
    • Art, Graphics & Photography
    • Careers & Jobs
  • State forums
    • Australia - South Australia
    • Australia - Victoria
    • Australia - New South Wales
    • Australia - Queensland
    • Australia - Western Australia
    • Australia - ACT
    • Australia - Tasmania
    • Australia - Northern Territory
  • ADMIN & HELP
    • **WEBSITE HELP FORUM**

Calendars

  • Show All
  • Australia - National
  • Australia - QLD
  • Australia - NSW
  • Australia - VIC
  • Australia - ACT
  • Australia - TAS
  • Australia - SA
  • Australia - WA
  • Australia - NT
  • New Zealand
  • Japan - Asia
  • United States & Canada
  • United Kingdom
  • Europe
  • International

Found 2 results

  1. Hi there, I have a 1999 Toyota hiace with the 2rz-e engine, the van has done 350,000 kms and I've done 40,000 myself. The van always had a problem but I never bad enough to look into it further but I wish I had now. Anyway what the van used to do was kind of cut out/misfire/bog down when the tank would be less than a quarter and I'd be giving it a bit of throttle. Unfortunately yesterday it was a lot worse and was doing it a lot further down the rev range almost to the point where I could drive it. I was at work going from one job to another when all of a sudden i lost all power and couldn't even maintain my speed as the slightest touch on the throttle would cause it to misfire. I can to a stop at the side of the road, engine still running but not too smooth, I tried revving it up to see if I could nurse it home but wouldn't even go over about 1000rpm. When I have it full throttle the engine would chug and splutter and shake violently, it would rev up for a second or two but then drop straight back down and even backfire quite loudly. I changed my spark plugs, leads, and air filter about 15,000 kms ago and I didn't use the cheap crap either. My guess is the engine is being starved of something so I'm thinking: - fuel pump has given up - crap in the tank has been sucked up and blockage (unlikely) - fuel filter (ice never changed it as its in quite a hard spot to get to -distributor My question is, has anyone else ever had trouble like this and what exactly did you do to fix it, any help would be greatly appreciated. Cheers, Curtis
  2. mates supra

    hey guys, my friend bought a supra today and it was working fine on the drive back to my mates house, but after the car was sitting there for about an hour, there was something wrong with the engine.. either the engine or the clutch or gear... the problem is pretty much the car backfires before it even reaches the redline of the car so it pretty much backfires around 3-5k rpms, not only that but when you flat foot it it doesnt accelerate at all.. any ideas ?
×