Jump to content
Sign in to follow this  
munners91

overheating CA18DET

Recommended Posts

hey guys i own a 1989 silvia S13 k's, i've had it bout a month and a bit... but recently its been getting hot when ever it likes. I've changed the thermostat and the radiator cap, bled the system as well, but still overheats. i dont think its blown the head gasket but thats probably my next avenue. Any help would be appreciated.

thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

I had the same problem man. Replaced the thermostat and flushed and bled the system countless times, replaced the fan with an electronic set up, did everything basically. Ended up being a fark*d radiator. Chucked a new one in and it fixed the problem straight away.

 

Hope that helps.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Check your water line on you turbo. I had one crack on me this week. Check right at the back of the motor, There should be a water line that leads to the back of the inlet plenum. Where mine broke was the bracket that bolted the water line to the back of the motor, The weld had snapped and left a huge hole in the line.

 

Hope it helps, But check rad, turbo water line and thermostat.

 

Kempo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Does it loose coolant?? If not will probably b radiator

Share this post


Link to post
Share on other sites

UPADTE: fixed the thermo fan today and put some seal up in the system just as a pre caution.... but no luck i took it for a cruise and i can drive it for 30min ok then when i come to a intersection it overheats and i drive off and the heat will come down for like 2 min then back up, also the heater is cold and then becomes warm then cold again.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I replaced my thermostat about 3 months ago and it seems to have jammed itself open :angry: so had to put another new one it lol. So maybe try taking your one out and putting it in a boiling pot of water and make sure it's opening and closing. Would be strange if that is the problem, but you never know.

Share this post


Link to post
Share on other sites

If it cools while u drive but overheats while your stopped, sounds like the radiator itself.

 

Swap it over and your problem should be solved.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Might sounds like a stupid question but are you still running the std fan shroud?

 

Makes a difference..

Share this post


Link to post
Share on other sites

thanks for all the suggestions guys but i found the problem, my radiator only has one quarter working properly lol not good lol

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×